Primena nekih rešenja austrijskog sistema socijalnog osiguranja u Srbiji

Bez autora
Jun 12 2013

Državni sekretar Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike Vlade Republike Srbije Brankica Janković ocenila je danas da bi rešavanje problema starenja stanovništva trebalo da postane prioritet u Srbiji, imajući u vidu procenu da se demografska slika zemlje u narednom periodu neće menjati.Za našu zemlju će biti veoma korisno da se upozna sa tim kako je sistem penzijskog i invalidskog osiguranja regulisan u Austriji.

Primena nekih rešenja austrijskog sistema socijalnog osiguranja u SrbijiDržavni sekretar Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike Vlade Republike Srbije Brankica Janković ocenila je danas da bi rešavanje problema starenja stanovništva trebalo da postane prioritet u Srbiji, imajući u vidu procenu da se demografska slika zemlje u narednom periodu neće menjati.

Janković je na otvaranju dvodnevnog seminara “Iskustva Austrije u usklađivanju pravnog okvira socijalnog osiguranja sa pravom Evropske unije”, ukazala na to da će za našu zemlju biti veoma korisno da se upozna sa tim kako je sistem penzijskog i invalidskog osiguranja regulisan u toj zemlji.

Ataše za rad i socijalna pitanja Republike Austrije Oliver Hiler objasnio je da je cilj organizovanja seminara da se pruži informacija o austrijskom penzijskom i invalidskom osiguranju, uz ocenu da bi neka rešenja iz sistema te zemlje mogla biti primenjena i u Srbiji.

Tokom seminara biće reči o austrijskom socijalnom i penzijskom osiguranju, zdravstvenom osiguranju penzionera, pravu Evropske unije u kontekstu penzijskog osiguranja, kao i o institucijama nosilaca osiguranja.

Seminar su organizovali Kancelarija za rad i socijalna pitanja Republike Austrije i Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike Vlade Republike Srbije.

Pored gostiju iz Austrije i predstavnika ovog ministarstva, na skupu učestvuju i predstavnici Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Zavoda za socijalno osiguranje i drugih državnih institucija, kao i predstavnici civilnog društva Republike Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik